Florida

Biketoberfest Daytona

Florida en Biketoberfest 2016

 

Met de motor een rondreis door Florida met aansluitend een bezoek aan Oktoberbikerfest in Daytona. Dit na een bezoek van ondere andere Cedar Key , Key west , Everglades , Miami Beach , St Augustine en veel meer …

Biketoberfest 2016 vind plaats van 13 Oktober tot en met 16 Oktober. De vrijdag voor aanvang van dit Biketoberfest zullen we afreizen naar Amerika. Daar starten we met een motorreis door Florida te maken.

Na deze rondreis door Florida een van de 125.000 motoren zijn op dit grote motor feest in en om Daytona?

De eerste dagen maken we flink wat miles mede om aan de westkust van Florida te komen , daar zakken we naar het zuiden tot helemaal het zuidelijkste puntje ( Key West ) waarna we ontspannen via de Oostkust richting het noorden gaan voor het Biketoberfest.

We brengen onder andere wat tijd door in de Everglades en op Miami Beach , Key West en uiteraard 2 dagen genieten op het Biketoberfest in en rond Daytona.


Tips en informatie:

Het weer : Neem zonnebrand creme mee een hoge factor , het is in Oktober zeker rond de 30 graden en je bent ook binnen de kortste keren verbrand door de zeer hoge intensieve zonnestralen. Een regen buitje is ook niet uitgesloten maar deze duren veelal maar 10 tot 30 minuten waarna de zon weer wederkeert.

Tijdsverschil : In de staat Florida is het 6 uur vroeger.

Helm dragen : Een helm is volgens de wet in Florida niet verplicht , toch adviseren wij een helm mee te nemen en deze te dragen. Het is ook zo dat de verzekering gekoppeld aan de motor huur een helm verplicht. In geval van een ongeluk en wanneer blijkt dat er geen helm is gedragen zal of kan dit een conflict met de verzekering opleveren.

Motor : De motor zal een zo goed als nieuwe motor zijn , met weinig miles op de klok. Volgens onze verhuurder kan verwacht worden een motor met uiterlijk 6000 Miles. Hier kan overigens geen recht aan worden ontleend. Afgelopen jaar ( 2015 ) waren de motoren model 2015 en de motor met de meeste miles bedroeg 3500 mile bij aanvang van de reis. Je hebt bij ons alleen maar keus uit een grote Harley Davidson of kleine(re) Harley Davidson.

Benodigd , must have : Wat zeker nodig is is een geldig motorrijbewijs , een credit kaart , een paspoort wat bij terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig is , een geldig Esta formulier.

Reis : Reisduur 13 dagen , motorrit / motorhuur 10 dagen , Aantal miles ongeveer 1700. Exacte vertrek datum en prijs volgen , Onderaan deze pagina kunt u ook een bericht achter laten voor aanvullende informatie of op de hoogte te worden gehouden over deze motorreis.

Specifiek : Uitgebreide informatie over deze reis ! klik hier


Biketoberfest 2015

Kleine foto impressie Biketoberfest 2015 in Mainstreet Daytona Beach en rondom Daytona bij Iron Horse , Harley Davidson en Cabbage Patch.