South-west USA

Motorrijden in Amerika

Route South-West USA

 

We starten deze motorreis in Phoenix en we eindigen deze route ook weer in Phoenix.
Deze route gaat over een groot gedeelte van de meest zuid / westelijke Staten van de Usa Arizona , California en Nevada.
In Arizona en California nemen we een groot gedeelte van de historische Route 66 . Het eind punt van de Route 66 in Santa Monica
We bezoeken Los Angeles , Hollywood en volgen de Highway One naar San Francisco via de Golden Gate met zicht op Alcatraz.
Onderweg bezoeken diverse National Parks langs onze route waaronder Death Valley , Lost Valley Yosemite en de Grand Canyon.
We verblijven ook een nachtje in het bruisende Las Vegas maar we bezoeken ook oude western stadjes een ghost miner stadje Goldfield en historische route 66 plaatsen en iconen als The Hackberry General Store legendarisch met zijn wit/rode Corvette . En niet te vergeten een bezoek aan de wereldbekende Hoover Dam op de grens van Arizona en Nevada.


Tips en informatie:

Het weer : Neem zonnebrand creme mee een hoge factor , het kan zeker rond de 30 graden en daarboven zijn en je bent ook binnen de kortste keren verbrand door de zeer hoge intensieve zonnestralen. Een regen buitje is ook niet uitgesloten. Voor in de hoger gelegen gebieden kan het ook behoorlijk fris tot koud zijn , dus wat warmere motorkleding is ook te adviseren

Tijdsverschil : Afhankelijk van de Staat is het daar 8 – 9 uur vroeger.

Helm dragen : Een helm is volgens de wet in de meeste staten niet verplicht , toch adviseren wij een helm mee te nemen en deze te dragen. Het is ook zo dat de verzekering gekoppeld aan de motor huur een helm verplicht. In geval van een ongeluk en wanneer blijkt dat er geen helm is gedragen zal of kan dit een conflict met de verzekering opleveren.

Motor : De motor zal een zo goed als nieuwe motor zijn , met weinig miles op de klok. Volgens onze verhuurder kan verwacht worden een motor met uiterlijk 6000 Miles. Hier kan overigens geen recht aan worden ontleend. Je hebt bij ons alleen maar keus uit een grote Harley Davidson of kleine(re) Harley Davidson.

Benodigd , must have : Wat zeker nodig is is een geldig motorrijbewijs , een credit kaart , een paspoort wat bij terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig is , een geldig Esta formulier.


Kosten voor verkeersovertredingen en dergelijk zijn uiteraard voor uw eigen rekening. Tevens kan de verzekering bij aantoonbaar roekeloos of nalatig rijden en/of bij rijden onder invloed van alcohol of drugs niet uitkeren waarbij u persoonlijk aansprakelijk blijft voor de gemaakte schade.

Deze reis omvat : Geschiedenis , Glamour , Ghost stadjes , Moderne steden , Zee , Zon , Strand , Natuur , Prairie , Bergen , Natuur , Nostalgie